Közhasznúsági jelentés 2012

2012 évi tevékenységünk


Ebben az évben szűkültek a lehetőségeink, mivel a működési támogatásra irányuló pályázatunk sikertelen volt. Ettől ugyan alaptevékenységünket továbbra is folytatni tudtuk (túrázás szárazon és vízen), de nem tudtunk olyan, előző évben még sikeres programot lebonyolítani, mint a gyerekek, családok számára tervezett sportnap. Túráink azonban továbbra is nyílt túrák voltak (ettől nem is akarunk eltérni), bárkit szívesen vittünk magunkkal a természet megismerésére.

Gyalogtúráinkat a Budai hg., Pilis, Börzsöny, Cserhát, Karancs, Vértes, valamint a Zselic vidékein tettük, de meglátogattunk néhány védett természeti értéket is (Naplás-tó, Róka-hegy, Sas-hegy, Kis-Svábhegy). Természetvédelmi tevékenységünk részeként folytattuk a Vasas-kút gondozását.

Az elmúlt évben jobban törekedtünk bizonyos kulturális értékek megismerésére is, ami a korábbinál gyakoribb múzeum-, illetve aktuális időszaki kiállítás-látogatásokat jelentett.

A határon túli magyarság irányában tett, az eddigi, szlovákiai utaknál komolyabb lépés, erdélyi körutunk keretében, az ottani körülményekkel, fogadókészséggel való ismerkedés volt. A kissé zsúfolt útiprogram ellenére azért sikerült a napi állomáshelyeken fölvenni a kapcsolatot nemzettársainkkal. Reméljük, hogy a közeljövőben sikerül közülük többeket vendégül látnunk néhány hazai túrán, és megmutatni az itthoni (bár talán a havasoknál valamivel szerényebb) természeti szépségeket.

Vízi túráink a Mosoni-Dunán, a Szigetközben, a Táti-szigetek és a Szentendrei-sziget környékén, valamint a Tisza-tavon voltak.

2012-ben, a 2011. évi személyi jövedelemadó 1%-ából számunkra átutalt összeg 83 996.- Ft volt. Ebből a tárgyévben működésünkre használtunk fel 28 000.- Ft-ot (könyvelés díja), célszerinti tevékenységünkre 35 600.- Ft-ot (múzeumi belépők, útiköltségek), 20 396.- Ft-ot pedig a 2013. évre tartalékoltunk.

Budapest, 2013. május 30.


Számviteli beszámolónk a 2012. évrőlMódosítás: (2013. május 30. csütörtök, 12:56)